Själavård

Vinster och förluster!

Så har du varit med om att något du lagt ned själ och hjärta i tas ifrån dej? Eller hur du jobbat hårt med en dröm som sen bara rasade? Du trodde du skulle fortsätta med detta länge och du förkovrade dig och utbildade dig under resans lopp du lade ner timmar och energi på att göra så bra som möjligt. Inte lämna några detaljer som helst åt slumpen.

Och minns du sen hur ledsen du blev när det togs ifrån dig, du vet att du gjort ditt absolut yttersta men nu behövs inte det längre. Du funderar på om du var tillräckligt bra, hamrar och slår på dej själv och snart börjar du tänka att du nog är värdelös.

Hamrar på dej själv

Det finns dörrar inom oss som öppnas så fort vi blir trampade på och genast kommer ”skyltar”upp om hur dåliga vi är och att ingen vill ha oss.Tankarna snurrar fortare fortare i en spiral neråt tills vi ligger som en blöt fläck.Och precis där vill ondskan ha oss, nerslagna och förtvivlade.

Tankarna snurrar

Då just då är det dags att börja bekänna vad vi tror på. Tycker Gud du är värdelös? Nej! Vill han att du ska ligga där och vara ledsen? Nej!Vad säger hans ord? Jag vet väl vilka tankar JAG har för er, säger Herren, nämligen fridens tankar och inte ofärdens till att GE er en framtid och ett hopp. Jermia 29:11 Herrens tankar för oss är fridens tankar inte ångest eller förtvivlan utan frid. Och han vill GE oss en framtid och ett hopp.

Tala ut vad Bibeln säger

Så om du och jag inte förstår varför eländet hände oss, så har han koll, han är den som GER från honom kommer vår framtid att komma. Så även om saker ser ut vid första titten att vara en förlust kan Gud ge något mycket större! På sista tiden i mitt liv har han tagit bort flera saker och det är klart att man undrar – hallå vad håller du på med?! Men jag har förstått när jag umgås med honom att han håller på med något STÖRRE som jag inte ens har anat ännu.

Något större väntar på dig

För han ger aldrig mindre utan mer än vi någonsin trott. Han vill utmana oss på områden vi inte trodde vi hade kapacitet för och dra ut våra tältlinor mer och mer. Är du beredd på att bli av med saker du haft i ditt liv för att göra rum för nya saker? Vi har alla en sak gemensamt vi har 24 timmar om dygnet och om vi ska få plats med nya större saker måste vi tömmas på vårt eget först. Då och först då kan vi få rymma nytt i de 24 timmar per dygn vi har fått. Din förlust kommer då visa sig vara en vinst!!

Läs gärna i Bibeln Johannes evangelium 3:30

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *