Själavård

Vad sa du?!

Ledig helg hur underbart var inte det?! Tänkte först rest bort men eftersom krafterna är som bortblåsta fick det bli en liten utflykt på lördagen och hemma igår när vår connect skulle komma hit. Så tacksam ändå att få umgåtts med Johan hela helgen. Ta aldrig dessa stunder du får tillbringa med nära och kära för givet.

Ta inget för givet

Många människor har idag problem med familj,släkt, vänner mm Det är bråk, schismer, missförstånd och ibland rena krig. Många gånger obs!! inte alla , men många gånger beror det på dålig kommunikation. Man pratar inte alls utan antar, man pratar förbi varandra, man hintar saker istället för att tala direkt till varandra, man är sarkastisk, man hämnas genom att inte prata eller skjuter ord hela tiden för att såra.

Beror på dålig kommunikation

Ju äldre man blir så inser man att är det värt detta tjafs? Vad händer om den andre inte kommer hem ikväll efter sitt jobb? Ska detta bli det sista vi sa innan olyckan knackar på dörren? Genom åren har Johan och jag fått hjälpa många att prata med varandra. Så ni får några tips igen, se till att bestämma en tid när ni ska prata med varandra om något som ni är oense kring, ät först- då blir båda lugna, ses på en offentlig plats, då måste båda uppföra sig, tala om hur du mår, varför du blev ledsen, var sen tyst, låt den andre berätta om varför den blev ledsen och hur den mår. Hitta sen vägen framåt. Det är inget NEDERLAG att säga förlåt det är en vinst.

Inget nederlag att säga förlåt

Du sätter dig själv fri och den andre fri. Jobba sen för att inte hamna här igen. Om du fortsätter ta upp detta som kulor i andra krig då har du inte förlåtit. Be då Jesus hjälpa dig att förlåta. Det finns en sak som övervinner allt och det är KÄRLEKEN. I 1 Korinterbrevet 13:1-13 står det om kärlekens väg ,läs den visst vill du och jag helst gå på den vägen?! Vers 5: Kärleken, den uppför sig inte illa, den söker inte sitt, den brusar inte upp, den tillräknar inte det onda. Den gläder sig inte över orättfärdigheten men har sin glädje i sanningen. Den fördrar ALLTING, den tror ALLTING; den hoppas ALLTING; den uthärdar ALLTING: Kärleken upphör aldrig.

Läs gärna i Bibeln 1 Korinterbrevet 13:1-13

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *