Själavård

Uppgraderad!

Har du någon gång blivit uppgraderad? Eller verkligen blivit bemött på ett ovanligt bra sätt? Du vet på någon resa, restaurang eller hotell där du fått det oväntade. Ett bättre hotellrum, en svit, åka 1:a klass istället för 2:a som du bokat. Visst blir du glad. Och ibland har man fått en servitör till bordet som bara älskar att få dig och ditt sällskap att må bra.

Visst blir du glad

I min kyrka i Stockholm berättade många som börjat gå där om hur det var första gången de kom till kyrkan och det vanligaste var just- jag minns bara hur jag blev bemött i dörren, de var verkligen genuint glada att jag kom, jag kände mig så välkommen, att jag hörde hemma där.

Jag hörde hemma där

Jag tänker ofta på det, att hur viktigt det är att bli bra bemött.Att vi ger vårt bästa , tänk om du skulle komma hem till mig, gå in utan att jag brydde mig om dig, du skulle gå runt här och ingen skulle prata med dig, du skulle sitta tyst själv på min soffa och känna dig? Väldigt ensam, konstig, utstött, och undra varför du kom. Inget att rekommendera och jag hoppas att du aldrig ska känna så om du kommer hem till mig 🙂

Att vi ger vårt bästa

I Lukasevangeliet 15 står det om den förlorade sonen. Han plockade ut sitt arv, drog till ett annat land, festade upp alla pengar, när pengarna var slut så försvann de nya vännerna, han tog jobb som svinaherde. Han började längta hem och begav sig hemåt djupt ångerfull. Hans far fick syn på honom på långt håll och han skyndade mot honom kramade och kysste honom sen ställde han till en stor fest. Pappan tog fram finaste kläderna åt sin son och satte en ring på hans hand och skor på hans fötter. Sonen var HEMMA!

Skyndade mot honom

Pappan skulle kunnat lagt skuld, skam, oförlåtelse på sonens axlar. Upplyst honom om alla fel han gjort, låtit honom arbeta sig upp på gården. Låtit honom förstå orsak och konsekvens men han gör inte det. Han uppgraderar honom till ett bättre liv, till ett liv i sin fars hus långt bort från alla svin. Sådan är Gud ,du får komma som du är famnen är öppen och han vill ha fest med dig.Nya kläder, skor och en ring väntar på dig. Inga uppläxningar eller klagomål bara………kärlek!

Läs gärna i Bibeln Lukasevangeliet 15:11-32

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *