Själavård

Underbart och utmaningar!

Så vi åkte till Barcelona Johan och jag för att fira vår bröllopsdag. Tror det var fyra år sen sist så det händer inte jämt och ständigt. Är jätteglad att vi åkte och satsade på att vila, även om vi promenerade en del och såg oss runt. Vet inte om jag är lik andra kvinnor, men jag tycker om att åka bort och lämna allting 🙂 Då vilar jag på riktigt.

Satsade på att vila

Och jag fick komma ner till havet, min viloplats!! Det stora oändliga som påminner om Guds kärlek och nåd med oss. Vi gick längs strandpromenaden, folk promenerade, åkte inlines, segways, elsparkcyklar mm. Kärlekspar unga och gamla travade runt och hade huvudet i varandras knä på bänkar längs kanterna och överallt vajade palmerna.

Havet min viloplats

Alldeles underbart, sen hade jag bästa sällskapet med mig. Vila och värme passade mig perfekt.Men livet är alltid både och eller hur?! På morgonen innan vi åkte kom försäkringsbolaget hit för att titta på badrummet där vi upptäckt en skada. Och jovisst det måste brytas upp och även hallen utanför. Sen får vi se om fler golv eller vägg måste tas också. Jobbigt ? Svar ja!

Livet är både och

Vi kan alltså inte ta emot någon på Själaro nu på ett tag. för vi måste ha ett badrum. Men 🙂 Vi lovar att så fort det är åtgärdat så kommer ni få veta det först! När vi kom hem så kom ytterligare en större utmaning. Och då sa Johan och jag – det är inte hur vi har det som avgör utan hur vi tar det. Alltså jag skulle egentligen ”panika” nu det hade varit fullt normalt och förståligt.Men nu har ju jag Gud, och jag kan inte låta bli att le och undra…. hur ska detta lösas?! Däremot tror vi att Gud har en möjlighet att göra detta till en vinst/win. För sådan är han!

Vattenskada och utmaningar

När vi ser saker som omöjliga, ser han dem som möjliga. När vi ser att nu är det över, så ser Han det som att nu börjar vi, för han ÄR början och slutet. När vi får panik är Han frid. När vi tror att nu kan det inte bli värre, så ser Han att om det blir det, så kan Han göra ett större under., för under gör Han idag. Så vi har lagt allt i hans händer och ber om gudomliga lösningar.

Tänk om det finns mer?

Tänk om, det finns en djupare mening med din utmaning? Tänk om du ska få något finare, bättre än det du trodde du hade och sen förlorade? Tänk om det finns ett stort under som väntar på dig? Tänk om Gud ser långt mycket längre vad du faktiskt behöver än du själv ser? Ett nytt badrum till exempel 🙂 eller nytt det andra. Gud tänker aldrig att du ska ha det sämre, han tänker att du ska få det bättre. Våga tro på det idag- han älskar dej och vill ge dig BÄTTRE!

Läs gärna i Bibeln Kolosserbrevet 1:9-11

2 tankar om “Underbart och utmaningar!

  1. Så sant! Livet är både och… Vi har ju en tung utmaning nu…men just då vet Gud att vi behöver känna oss burna. Han ser då till att ge oss oväntad liten möjlighet till att guldkanta den mörka vardagen🙏!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *