Själavård

Svärmor och herdestaven!

De senaste ca 15 åren har jag börjat med något. Jag har skrivböcker där jag skriver ner bönesvar, uppmuntran jag fått som någon profetiskt gett mig, egna upplevelser, Jag gick och tittade i de igår, vissa saker blev jag starkt påmind om och vissa saker behövde jag ta och fundera över. De flesta saker gjorde mig väldigt glad.

Bönesvar och uppmuntran

Det fanns två saker som gjorde att jag startade detta. Min svärmor och en herdestav. När min svärmor dog hittade Johan och jag hennes dagböcker från hennes ungdomstid så en dag när Johan målade köksluckor hämtade vi dagböckerna och jag läste för honom. Väldigt inspirerande och jag började fundera på vad mina barn en dag kommer hitta efter mig.Hur vill jag bli ihågkommen?

Hur vill jag bli ihågkommen?

Bill Wilson Metro Ministries kom till den kyrkan jag tillhörde och höll flera predikningar som gjorde att hela pastorsteamet lutade sig framåt, grät och var helt förkrossade. En av dessa predikningar handlade om att Bill besökt en predikantkollega och fått se en stav på kollegans kontor med massa tecken på.Bill undrade vad detta var och fick förklarat att detta var en herdestav från Israel. Bill började forska kring herdestaven och fick veta att en sådan fick pojkar av sina fäder när de började vakta fåren.

Herdestav från Israel

Tecknen på dem var pojkarnas noteringar när saker händer, tex när de slogs mot lejon och rovdjur som ville ta flocken. Men staven hade också en annan funktion när rovdjur närmade sig flocken lyfte pojken sin stav högt framför sig. Här hjälpte du Gud, och här hjälpte du mig ALLTSÅ kommer du hjälpa mig idag också. Det skapade TRO att titta på de saker som Gud gjort och veta att Han är mäktig att göra det idag också.

Alltså kommer du att hjälpa idag

Så jag började notera saker. Jag vill att mina barn ska se att här hjälpte Gud och här hjälpte Han alltså kan han hjälpa idag också!! Jag vet att ni är många därute som hört detta och skaffat er skrivböcker av samma anledningar. Kanske ska du gå till hyllan och plocka fram dem och se : ALLTSÅ kan han hjälpa idag också.

Läs gärna i Bibeln Psaltaren 23:4

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *