Själavård

Och nummer 3 -Uthållighet!

Under två dagar har vi pratat om de steg vi behöver ta när vi har en kamp/problem i våra liv. Nummer 1 var att Erkänna att vi har ett problem. Nummer 2 var att Ta emot hjälp, vikten av att kunna låta någon hjälpa oss. Idag ska vi ta oss an nummer 3 som handlar om uthållighet.

Att hålla ut

Att hålla ut -uthållighet är så viktigt i den tiden du tar emot hjälp. Först av allt har du troligtvis kämpat jättemycket i egen kraft när du kommit fram till vägs ände, du måste få hjälp. Många uppger att de väljer just att ta emot hjälp när allt är prövat. Alla vänners tips och alla egna ideèr . Så tröttheten är väldigt påtaglig när du kommit fram till hjälpen.

Att inte orka mer

I 1 Kungaboken 19 som för övrigt är en av mina favorittexter som handlar om Elia. Han flyr undan drottning Isebel som vill döda honom. Han går ensam ut i öknen där hittar en gnistbuske , lägger sig under den och somnar och han önskar sig döden. Hans situation/problem hade blivit honom övermäktigt och nu orkade han inte mer.

Herrens ängel kom tillbaka igen

Då sänder Gud en ängel till Elia med bröd och vatten för Elia behöver äta. Vem sänder Gud i din väg som kan hjälpa dig? Och när den kommer med ”bröd och vatten” tar du då emot det? Elia äter och dricker och lägger sig ner igen. Då kommer Herrens ängel IGEN och säger till Elia att äta lite mer för du har en lång resa framför dig. Och Elia lyder.

En lång resa

Det räckte inte med lite hjälp utan mer hjälp! Och det behövdes att Elia lydde honom och gjorde som han sa. Elia fick ge sig ut på en resa fyrtio dagar och fyrtio nätter.Skulle du gå i samtal och du gick låt oss säga en timme varannan vecka då skulle du få gå i fyrtio år för att matcha Elias långa resa på fyrtio dagar och fyrtio nätter. Oj tänker du, vilket mod det var hos Elia .Det var det men också uthållighet, han kämpade sig igenom de fyrtio dagarna och fyrtio nätterna.

Du behöver uthållighet för din resa, du kommer klara det om du lyssnar på din hjälp som går bredvid dej. Den som vill hjälpa dig. Och ha dina ögon fästa mot målet. Se framåt på vad du är på väg emot. You got this!!

Läs gärna i Bibeln Filipperbrevet 3:13-14

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *