Själavård

Nummer 1, att erkänna!

Alla människor utkämpar någon form av kamp. Det kan vara olika saker till exempel kampen mot dåligt självförtroende, kampen mot missbruk, droger, alkohol, porr, spel, nikotin, kampen mot olika ätstörningar, kampen mot aggressioner, kampen mot värk och/eller sjukdom, kampen mot ensamhet, kampen mot självhat, kampen mot dåliga relationer, kampen mot ångest och/eller rädslor av olika slag, kampen mot fobier, kampen mot psykisk ohälsa, kampen mot ekonomiska problem, kampen mot bråk och/eller drama med mera.

Alla skulle jag säga kämpar med något, jag vet att de flesta pekar på förebilder, ledare eller pastorer och säger- men inte han eller hon. Men om vi alla är ärliga så kämpar vi med något. Inget är värre eller bättre än något annat. Allt är jobbigt och svårt.

I en kamp av något slag så dras dragkampen åt två håll, det vi vill och det vi inte vill. I Romarbrevet 7:15 Jag förstår inte alls mig själv, för jag vill verkligen göra vad som är rätt, men jag kan inte det.Jag gör inte det jag vill göra, utan det jag hatar.Det pågår en konflikt inom oss mellan det vi vill göra och att göra det vi inte vill. Det beskriver den verklighet vi lever i. Du kanske står framför en spegel och nedvärderar dig själv FAST du vet att du är värd så otroligt mycket mer.

Du kanske sitter framför datorn och funderar på om du ska slå på den och surfa ut eller gå den där promenaden du beslutade dig för häromsistens istället. Du vill göra rätt, men alldeles för ofta väljer du fel. Och sen mår du dåligt.Det pågår en kamp, och det är när vi erkänner för oss själva och Gud att vi har ett problem som vägen framåt kan börja. I 1 Johannesbrev 1:10 Men, om vi bekänner våra synder för honom, kan vi LITA PÅ att han HÅLLER sitt löfte och förlåter oss. Då finns det INGET som hindrar vår gemenskap med honom.

Nummer 1 är att erkänna jag har ett problem i mitt liv, en kamp om vi gör det, kan vi lita på att Gud är att lita på. Han sviker inte oss, han drar oss upp, hjälper oss framåt igen. Men det börjar med att erkänna. Att stå för att jag har ett problem, jag behöver hjälp! Vill du veta vad nummer 2 är? Häng på imorgon 🙂

Läs gärna i Bibeln 1 Johannesbrev 1:9

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *