Själavård

Låt inte tjuven ta hela din dag.

Johan och jag har bestämt oss för att ta vara på varje dag denna sommaren. Det innebär inte att vi måste göra saker varje dag men det innebär att njuta extra av varje dag. Och det är vårt sätt att göra sommaren till vår. Igår jobbade han och jag satt ute i solen en stund med musik i telefonen och en bok. På kvällen badade vi och åt med våra vänner.

Varje dag räknas

Det är lätt att om man mår dåligt låta det dåliga ta över hela livet. Att det dåliga tar kommandot över varje del i livet. Denna tisdag vill jag säga – låt inte ditt mående ta ALLT av din dag. Hur då tänker du? Jo försök att uppskatta de små sakerna i livet, det du fått, om du är tex kreativ låt dina kreativa sidor komma fram mer eller intressen, vänner mm komma fram.

Låt inte ditt mående ta allt

Så fort de händer kommer det som är jobbigt få dra sig tillbaks och lämna utrymme åt det som är gott och bra. Låt inte det som är jobbigt ta hela ditt liv. Ta tillbaka det som tjuven vill stjäla från dig. Och vet du, det första tjuven vill stjäla är din glädje. Se upp med det!! När skrattade du riktigt gott senast? Vad brukade du skratta åt? I Nehemja 8:10 i Bibeln står det i sista delen på versen: Var inte bedrövade ty glädje i Herren ÄR er starkhet!! Glädje i Herren gör dig stark igen.

Läs gärna i Bibeln Filipperbrevet 4:4

2 tankar om “Låt inte tjuven ta hela din dag.

  1. Precis vad jag behövde läsa just idag! Tänkte på att; hur gör man när man får onödiga kommentarer av andra och att det inte ska få dra ned en. Slående text, tack!! 😍
    ”Glädje i Herren gör dig stark igen” – tack, amen!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *