Själavård

JÄTTEproblem vs TRO!

Ibland när vi vaknar går allt lätt, vi tycker livet är underbart och vi ha stora planer och drömmar. Andra dagar får vi tala till oss själva , kom igen nu sätter vi fart, oavsett hur dagen är så ska du.. 🙂 Idag var en sådan dag det värker på ställen man inte visste att man hade, och utmaningarna verkar addera sig själva och någon ny dyker upp varje dag. Tacksam till Gud att jag är äldre och det tar oftast längre tid att få ner mig på knä nu.

Tacksam att jag är äldre

Jag pratade med min bästa vän igår och vi samtalade just om detta hur vi förändrats de år vi känt varandra , hur Gud jobbat med oss på olika sätt. Att vi numera har en historia att luta oss mot där vi sett Guds hjälp i V AR J E motgång. därför vet vi att oavsett vad det är, sjukdom, problem, prövningar, bekymmer så kan han hjälpa oss fortfarande.

En historia att luta oss mot

I söndags hade vi connecten här 🙂 Så fantastiskt att se hur vi blir fler o fler hela tiden . Vi läste om Josua och Kaleb som hade spanat på det nya landet Kaanan tillsammans med tio andra spejare. Skillnaden var att de hade tro för att det som Gud hade lovat, nämnligen att han skulle GE dem Kaanans land det löftet gällde. Oavsett om staden var stark och om det fanns jättar där 🙂 Inga JÄTTEproblem är för stora för Gud inte dina problem eller mina problem heller.

Inga JÄTTEproblem är för stora

I Markus 10:27 står det För människor ÄR det omöjligt, men inte för Gud, för Gud är ALLTING Möjligt. När Kaleb trodde på Guds löfte att de kunde inta Kaanans land hamnade allt i ett annat ljus. Jättarna där var fortfarande stora men inte längre ett oöverstigligt problem. Och Kaleb stod upp inför en rädd folksamling och 10 negativa spejare och sa – Sannerligen vi KAN göra det! Skillnaden mellan att se problemen, eller tro på Guds löften. Vad har Gud lovat dej? Idag när ditt och mitt problem ser ut som jättar kan vi hålla fast i vad vi är lovade. Då ska Gud som aldrig sviker, visa oss en utväg!!

Läs gärna i Bibeln 4 Mosebok 13, 14

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *