Själavård

Jag har inte blivit helad än….

När man har varit sjuk eller mått dåligt länge är det vanligt att man börjar misströsta. Många runt omkring blir friska och verkar ha gjort alla ”rätt”. Ibland har till och med man letat fel inom sig för om jag inte blir frisk måste väl felet ligga hos mig själv eller?! Särskilt om läkarna inte kan ge ett tydligt namn på sjukdomen- för det finns 100 varianter men din har ännu inte fått något namn. Kan man då vara sjuk om det inte ens har ett namn?

Vanligt att misströsta

Känner du igen dig? Allt den som är sjuk längtar efter är just att bli frisk oavsett om det är fysiskt eller psykiskt. Vi människor har lättare för att hantera sjukdomar med namn, då kan man hänvisa till att det är xxxx jag har. Då är man ”legitim” 🙂 Det värsta som kan hända är att inte bli trodd. Att söka och söka efter svar på varför man mår som man gör.

Att inte bli trodd

I början av min sjukdomsperiod när jag var 20 så låg jag inne på medicin. Då låg en kvinna bredvid mig med liknande sjukdom som jag. En dag kom läkarteamet in till hennes säng och berättade att nu efter 25 år kunde de med säkerhet säga namnet på hennes sjukdom. Hon bröt ihop och grät och grät. Av lättnad att veta men också av sorg såklart av vad det var. Jag minns då att jag tyckte det var hemskt och hoppades att jag aldrig skulle behöva vänta så länge. Nu har det gått 32år.

Lättnad och sorg

Det finns en berättelse i Bibeln som tröstar mig om en man som varit sjuk i 38 år det står om honom i Johannes evangelium 5:1-9. Det står att det låg många sjuka, blinda, halta och lama där, men det fanns EN man som varit sjuk i 38 år och Jesus SÅG honom. Mannen hade hört om dammen i Betesda som hade hjälpt många människor, kruxet var att ta sig i vattnet när det var i rörelse och dessutom komma först. Så när Jesus frågar OM han vill bli frisk svarar mannen med sitt problem -jag har ingen som leder mig ner i dammen. När allt som behövdes istället var ett ord från Jesus .

Jesus SÅG honom

Oavsett hur lång tid du varit sjuk så kan Jesus fortfarande bota dig i sin tid. Håll blicken fäst på honom. Inte på omständigheterna runt dig. Var konkret – Jesus jag vill bli frisk. Tänk om det är din dag idag?! Det sker inte alltid helande bara på söndagar, inte enligt Bibeln iallafall 🙂 Stor kram till alla er idag.

Läs gärna i Bibeln Johannes evangelium 5:1-9

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *