Själavård

Ibland måste man bara slå i botten!

Hej på er! Nu jobbas det på att få till ett provisoriskt ställe att duscha på och ställa tvättmaskinen på här på vårt Själaro. Sen när avlopp och ledningar är fixade då kan självaste renoveringen börja på riktigt. Det tar sin rejäla tid. Men den som väntar på något gott 🙂

Ibland blir det sämre innan det blir bättre

Har du märkt att innan saker blir bättre så blir de ofta sämre? Att det verkar som att man måste slå i backen innan det vänder? Jag tänker på Josef i Bibeln, som först blev slängd i brunnen av sina bröder och sen såld av dem som slav till ett annat land. Där hade jag fått nog, om min familj bokstavligt talat kastat bort mig och sen sålt mig till ett liv i fångenskap.

Lyssna inte på felaktigheter

Då kommer nästa steg neråt, Josef får börja jobba hos Potifar och kämpar på där då får Potifars fru syn på Josef, och hon börjar kasta blickar efter honom och när de är själva så tar hon sats och säger till Josef -ligg med mig. Josef vägrar och vill inte synda mot Gud och göra fel mot Potifar.Men Potifars fru fortsatte tjata om detta dag efter dag till Josef men han lyssnade inte och ville inte ligga med henne eller vara tillsammans med henne.

På botten av allting

Till slut en dag så tappar Potifars fru tålamodet och när han försöker ta sig från henne så blir hans mantel kvar hos henne och hon skriker högt och anklagar Josef för våldtäkt. Då hamnar Josef i fängelset,nu är han på botten av allting. Allt är över, hans far är borta, hans familj är borta, Potifars hus är borta och själv är han i fängelset.

Fångenskapen kan bli en uppbyggnadsplats

Nu är han på botten, nu fanns det väl ändå inget mer? Här kunde Josef brutit ihop, gett upp, hatat Gud, skrikit, ropat varför, bestämt sig för att inte tro på Gud mm. Men fängelset blir en uppbyggnad för Josef. Han får möjlighet att visa ledarskap, alla fångar fick stå under hans uppsikt. Hans föreståndare, chefen på fängelset behövde inte bekymra sig om något Josef hade hand om, eftersom Herren var med honom och han lyckades väl.

Det kommer en lösning i rätt tid

Fängelset som var botten för Josef visade sig bli vändpunkten för Josef. Han fortsatte göra rätt och göra gott, även när han blev bortglömd av människor som hade kunnat hjälpa honom. Två år efter han hade blivit bortglömd så kom hjälpen. Ibland ser vi inte varför saker ser ut som det gör. Det blir bara sämre och värre i våra ögon, men gör som Josef fortsätt göra rätt och göra gott- det kommer en lösning i Guds tid- det är ett ord att lita på.

Läs gärna i Bibeln 1 Mosebok 39 och vidare om Josefs resa.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *