Själavård

Hitta vilan på nya sätt!

Fredag mitt i högsommaren och jag sitter på trappan utanför min veranda. Sopbilen var just här och hämtade veckans skörd. En hund skäller långt borta , annars är det bara fåglar och vinden som hörs.

Bara vinden hörs

5 familjer har varit här det sista, alla tillhör de mig. Nu är det timmar kvar innan Johan går på semester. Första gången på minst 20 år så ska han ha fyra sammanhängande veckor ledigt vi kan knappt förstå det men det är så välbehövligt.

Kan knappt förstå det

Vi har inte planerat så mycket utan tänker leva – vad vill vi göra idag livet. För det är semester för oss. Inga måsten, inga listor utan bara få vara. Jag inser ju att efter 20 år så kommer det behövas en tid att komma ner i varv men sen.

Vad-vill-vi-göra-idag-livet

Mitt bokprojekt framskrider och idag ska jag skicka det till en korrekturläsare för att få bort eventuella felstavningar. Sen ska förlaget och jag besluta om utgivningstid och hur layouten ska se ut. Känner mig lite orolig ibland och jättelycklig ibland. Känns som att lämna ifrån sig en baby. Jättetacksam till förlaget som är lugna och har koll.

Jättetacksam till förlaget

Hur ser din sommar ut? Jobbar du jättemycket?Haft semester? Har semester? Längtar efter semester? Kan du inte ta semester men vill? Min svärson sa några ord som fastnat hos mig han pekade på bibeln och sa – det står i den att man ska vila, så då gjorde jag det. Jag har tänkt mycket på de orden. Oavsett om vi kan ha semester eller ej så kan vi hitta ställen att vila på. Det finns alltid någonstans i livet vi kan vila, jo även om man är småbarnsförälder och känner sig död när barnet/barnen har somnat.

Det står i bibeln att man ska vila

Tänk om vi denna sommar skulle hitta nya sätt att vila på? Jo jag också! Vila behöver inte betyda sova eller ens sitta still.Jag fann vilan ett år genom att gå och titta på blommor, ett år genom att gå förbi hamnen på vägen hem och låta vinden ta bort all press och stress.Vila är också att hitta sätt att få ny kraft på mitt i vardagen. Jesus satt vid en brunn och umgicks med en kvinna, han gick upp på ett berg för att umgås med Gud, han åkte båt, han vandrade, han var på fest, satt och talade med sina vänner.

Nya sätt att vila på

Det finns olika sätt att vila på och kanske kan du inte ta semester det har hänt även oss. Men kanske kan du hitta nya vägar hem, se nya saker, vila med husdjur eller en vän. Se det som ett äventyr var finns vilan i din vardag?

Läs gärna i Bibeln :Matteusevangeiet 11:28-29

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *