Själavård

Han sviker aldrig.

Har du känt dig sviken nån gång? Av någon nära anhörig, släkt, vän eller kyrkan? Jag har också upplevt det. Känslorna kring det är många, chockad, ledsen, arg, förtvivlad, frustrerad, övergiven, sorg, oförstående mm mm. Man analyserar allting, vänder och vrider ut och in på sig själv. 1000 frågor om varför dyker upp, vad jag gjorde och sa och vad den gjorde och sa.

1000 frågor om ”varför”

Man trodde ju aldrig någonsin att den skulle göra så. Men nu har det hänt och alla ovan nämnda känslor dyker upp. När tiden gått lite kan besvikelse, depression dyka upp. Och om besvikelsen får stanna kvar kan bitterhet slå rot. Bitterhet yttrar sig som ilska, hat och pessimism. Har du någon gång träffat en bitter människa så vet du vad jag pratar om.

Om besvikelsen får stanna

Jag tror att man måste acceptera det som hänt hur hemskt, orättvist och fruktansvärt det än var. Det har hänt. Jag kan inte göra något för att få det ogjort och hämnd kommer inte heller hjälpa mig ur detta. Däremot finns det en sak som hjälper – att förlåta. Förlåtelse är ett beslut ingen känsla. Jag bestämmer mig för att förlåta och släpper taget om det. Detta behöver göras gång på gång och jag behöver påminna mig själv om att jag har förlåtit.

Att förlåta

Behöver man umgås med personen vidare? Nej det behöver du inte du kanske vill ha nya vänner i ditt liv som du kan lita på. Och det tar tid att våga gå vidare och tro på andra men, det är inte OMÖJLIGT. Be Gud om nya vänner, jag vet att han kan ge nya vänner.

Är inte omöjligt

Det finns EN som aldrig sviker nån enda gång och det är Jesus.Han är inte som andra inget svek finns i honom. Så när du behöver honom är Han där! Känner du dig ledsen idag på någon så gå till honom. Kram

Läs gärna i Bibeln 5 Mosebok 31:8 och Hebreerbrevet 12:15

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *