Själavård

Glad och pirrig

Är ju bara så glad. Får man, kan man vara det i våra tider?! Bibeln säger Gläd er i Herren alltid, men det är inte alltid lätt när livet går tvärsemot vad vi vill. Men idag är jag glad. Det liksom pirrar som fjärilar i magen, och jag är bara lycklig.

Jag tänker att varför är jag inte såhär alltid, glad? Det är ju en underbar och fantastisk känsla att få känna sig på detta sätt. Men livet består av så många skiftningar , glädje, sorg, nedstämdhet, lycklig, kär, arg, upprorisk, finurlig, fundersam. deprimerad, och många fler. Men min favorit är glädje. För glädjen i Herren är vår starkhet Nehemja 8:10, det är tillåtet att vara glad för det ger oss styrka.

Herren är vår starkhet

Personligen tycker jag att mycket av glädjen har försvunnit från våra kyrkor i musiken, i mötena och hjälp om någon går utanför och är glad, då påminns gärna den personen om allt som är tungt och dåligt. Bibeln talar också om när vi tror på Jesus så jublar vi över honom i obeskrivlig himmelsk glädje. Hur är den? Ja den är mer än allt annat den glädjen.

Obeskrivlig , himmelsk glädje

Mer än ett skratt eller fnissande, jag uppfattar den som bubblande, innerlig, djup, man kan mättas av den, och den går egentligen inte att beskriva. Den är som en hemlighet man bär på i hjärtat, man vill inte bli av med den.

Hemlighet i hjärtat

En sådan glädje kommer bara från Gud. För många år sen så gick en skrattväckelse fram över Sverige. Vi tittade på filmer från möten med människor som skrattade som aldrig förr. Det var Gud, den helige ande som åstadkom detta och jag tror det var en viktig tid när människor fick möta Gud.

Glädje från Gud

Nu har ju jag en anledning till att jag är glad men även om jag inte hade det så tror jag att den här glädjen jag har , den går utanför anledningar och händelser för såhär brukar det inte kännas eller vara annars. Glädje är en gåva, den har du fått in i ditt liv, vad skulle hända om du började vara lite mer glad? Glädje smittar så jag tänker se till att smitta riktigt många idag!

Du som är nyfiken 🙂 Min bok är färdigskriven och är nu på ett förlag för läsning. Tänk, att jag kunde!

Läs gärna i Bibeln Filipperbrevet 4:4

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *