Själavård

Fyll dig med det goda!

Min pappa undrade stillsamt häromdagen hur mina dagar är och vad jag gör. Samma fråga som jag ställer till dem.Så jag tänkte efter, jag läser Bibeln, lyssnar mycket på lovsång, skriver en del och jag har skaffat mig en bok ”Min historia” med många frågor i att besvara. Och försöker lyssna på sändningar som ger mig något osv.

Fyll dig med det goda

Idag när snickaren var här och grejade med badrummet och vattenskadan så pratade vi om detta att kunna vara flexibel i dessa tider. Att våga prova nya sätt att göra saker på och att inte alla har så lätt för det. Är du sådan, att du vill göra saker på de sätt du alltid har gjort? Och nu när andra säger att du måste leva ditt liv på ett annat sätt så tycker du det är jättejobbigt ?

Att kunna vara flexibel

Du är tacksam för andra som vill hjälpa dig, men egentligen vill du göra det själv. Handla och välja i affären de märken du brukar köpa, och du är ju van att fixa saker själv på ditt sätt

Vid ett speciellt tillfälle i mitt liv var jag tvungen att ta emot hjälp, jag ville helst göra allt själv men var nu i händerna på andra. Då, sa en vän till mig – Caroline, just NU behöver du hjälp, men längre fram sen kommer du hjälpa andra. Precis så är det, nu kanske du är i karantän eller riskgrupp men min vän detta varar inte för evigt, sen kommer du hjälpa någon annan. Se det som ett experiment det vill säga känn efter hur det är att ta emot hjälp mot att ge hjälp.

Hjälp till sig själv och andra

Du kommer ha nytta av det sen när du vill ge hjälp till någon annan. Det är alltid en styrka att ha suttit i båda stolarna så att säga. I psaltaren 50:15 står det i 1917 års översättning : Åkalla mig i nöden så vill jag hjälpa dig och du skall prisa mig. Han vill hjälpa dig. Fyll dig med allt gott så du kan plocka fram ur ditt inre när det är tungt och kom ihåg han vill hjälpa just Dig.

Läs gärna i Bibeln Psaltaren 50:15

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *