Själavård

En evig väntan!

Hej på er! Tisdag och väldigt mulet och grått men för varje dag som går närmar vi oss våren och sommaren. Johan och jag ska åka utomlands 4 dagar och det väntar jag på. Tror det är fyra år sen vi gjorde det sist och nu hittade vi något vi tyckte lät kul. Mer får ni höra sen 🙂 Om man säger det så tror folk att livet är helt underbart och man lever i ett ljusrosa moln och svävar över marken. Men nej så är det inte alls.Vi har utmaningar och saker vi kämpar med vi också.

Så är det inte alls

Livet är fullt av utmaningar och krångel men när man kommit till min ålder så försöker man minnas hur det varit andra gånger med utmaningar och krångel och då lugnar man sig litegrann. Men för mig har det varit en evig väntan ibland. för många av er är det en evig väntan också. På att Gud ska svara på den där desperata bönen om hälsa, ekonomi, relationer, livet, barn och fru eller man mm.

Den desperata bönen

Man förstår inte, man tycker man följer manualen på vad man ska göra och det händer INGENTING. Men sa inte Gud i det där ordet? Skulle inte detta bli vårt år? Ringde inte den vännen och lämnade ett ord från Gud? Varför händer det inte??

Varför händer ingenting?

Så har jag känt det många gånger och jag har tyckt att ” alla andra får ju svar” varför får inte jag det? Jag har klagat till vänner, föräldrar och syskon. Tyckt synd om mig själv osv. Nu borde jag skriva den hemliga manualen eller hur? Men jag kan inte det, då hade jag varit väldigt rik nu isåfall.

Tyckt synd om mig själv

Jag kan bara dela det som hjälpt mig i mina situationer. Jag vet inte vad du gått igenom men jag vet vad jag gått igenom. Gud har sin egen tidsplan. Bibeln säger att en dag är som 1000 år hans tidsräkning. Han har kontroll det vill säga han VET när den bästa tiden för dej att få svar på är, dvs han vet början och slutet och ser därför allt kring din utmaning. Du ser bara förr och nu men han ser framåt också.

Han vet när den bästa tiden är

På senare år har jag insett hur många det är på vår jord som behöver hjälp, som ber ständigt, som ropar och den nöd som är överallt. Så jag har börjat ställa mig vid sidan och säga till Gud – du vet om min situation och jag väntar här på dig.Det har hjälpt mig.

Gud, jag väntar här på dig

I Bibeln finns människor som fick vänta på svar länge från Gud. Abraham och Sara väntade länge på Isak. De försökte lösa sitt problem själva genom att Abraham fick barn med Hagar och Ismael föddes. Men det visade sig bli stora problem kring det beslutet också. En lam man låg vid en damm i 38 år hade han väntat på helande, han trodde lösningen var att någon bar ned honom i dammen eftersom den ansågs ha läkande krafter- men Jesus kom och helade mannen.

Gud sviker aldrig

Josef fick vänta länge på sitt mirakel. Såld av sin egen familj, slav åt Potifar, falskt anklagad för våldtäkt på Potifars fru, fängelse, jobb hos Farao innan han försonades med sin familj. Det gick år. Om du väntar på svar idag och vill ge upp så kom ihåg Gud sviker aldrig, han kommer komma i sin tid, på sitt sätt, och nej jag har inte fått svar ÄN på de saker jag ber om. En del ja men inte alla. Vissa saker går på sitt 34:e år nu. Men jag vet att han kommer svara i sin tid. Vila i det idag.

Han vet när bästa tiden är.

Läs gärna i Bibeln 2 Petrusbrev 3:8-9

2 tankar om “En evig väntan!

  1. Tack för dem visdoms orden behövde jag massor… Mm livet är en kamp å en evig väntan på att det goda ska komma å få stanna en stund iaf.. Men som sagt det kommer när tiden är inne å när vi kämpat å äntligen förstått lite mer å lärt sig om sig själv det vi måste lära oss innan vi kommer vidare i livet då kommer Jesus med all sin kraft å styrka å gör det omöjliga möjligt 🙏😘💖💖💖

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *