Själavård

Den positiva längtan

Alla människor längtar efter något. En resa, en person, ett bättre liv, att bli frisk, att komma ur sin ökenperiod, att få en fin jul mm mm. Längtan är att trängta, önska, ha begär, saknad efter något.En brist helt enkelt efter något.

En brist helt enkelt

Jag tror i själavårdens värld att vi alla bär på någon brist , något vi längtar efter, något som saknas. Ibland har det kommit med uppväxt där vissa basala behov inte blivit tillfredställda, ibland har det dykt upp längs vägen.

Vi alla bär på brister

Alla människor har behov av saker tex mat, sömn, kärlek, omsorg, trygghet, värme mm mm Om man har haft brist på något av dessa så får man konsekvenser av det. I vår uppväxt behöver vi bli bekräftade genom att få höra att vi är älskade, få en kram, uppmuntran, gränser, bli vägledda, ha förebilder mm. Men om en brist av något finns inom oss hur gör vi då?

Alla människor har behov

Det vanliga är att om det finns ett hål försöker man fylla det med olika saker som till exempel: mat, relationer,kontroll, missbruk, sex, bekräftelsebehovet behöver fyllas. Missbruk kan vara av olika slag alkohol, droger, spel och annat. Det blir som en flykt från det jobbiga hålet och det som gör ont.

Gud, den ende som kan fylla alla hål och brister

Det finns en positiv längtan och det är den efter Gud som faktiskt visat sig genom alla tider vara den ende som kan fylla det där hålet med sig själv.Det är då och bara då som människan känner sig hel när vi släpper in honom i alla delar av livet. I de värsta minnena, i hålen, i alla tomrum. När han får access till vårt inre kan Han som skapat oss fylla hålen med det vi egentligen behöver. Och då, då blir du hel i alla områden.

Ta emot Honom idag, inget är lättare han står redan och knckar på din hjärtas dörr. Säg till Honom välkommen in i mitt hjärta och låt honom göra det som behövs för att du ska bli hel.

Läs gärna i Bibeln Jesaja 43:18-19

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *