Själavård

Be och lyssna!

Tänk att våren är så igång, fåglarna sjunger morgon som kväll, det blommar i trädgården och gräset växer 😀 En av de ljuvliga tiderna på året. I söndags bad jag Johan att ta med mig till en av mina favoritplatser Kalkviken, med små båthus och några båtar. Men mest älskar jag att strosa där i tystnaden och bara lyssna. Sådan Lycka!

Bön mina vänner fungerar!

Samtidigt som det pågår allt det ljuvliga så pågår det nöd, jag vet inte men de sista dagarna så trycker det på än mer. Och bön mina vänner fungerar! Pröva att be, du kanske inte får svar på en gång men i rätt tid visar det sig. Jag ber för mina vänner och nära och kära men också för dem jag inte känner, det kan du göra också. Be för grannar, affärspersonal, busschafförer, vården, den som hämtar dina sopor, frisörer mm

Lyft på blicken

Bön ändrar på situationer. Det är när vi lyfter på blicken från alla svårigheter runt oss, vågorna som ser mörka och skyhöga ut och när vi ändå VÄLJER att fästa blicken uppåt som det sker. Det är ett val att kunna bestämma sig för att tro på vem Gud är och att han kan göra det omöjliga.Du kan också VÄLJA att påminna dej själv om alla gånger i ditt liv som Gud hjälpt dig, det hjälper nu när du är i nöd igen.

Var en del av lösningen för andra.

Du kan också vara lösningen på någon annans omöjlighet. Du kan vara bönesvaret. För många år sedan så skulle vi resa bort på en begravning men pga en dyr räkning som dök upp såg det omöjligt ut. Begravningen gällde en nära anhörig så att avstå skulle känts fruktansvärt. Begravningen närmade sig och vi bad till Gud att hjälpa oss, DÅ dyker en vän upp med ett kuvert med den exakta summan vi behövde!! Vår vän blev lösningen på vår situation.

Jag tror att om du ber och lyssnar så vill Gud tala till dej om vad du kan göra för någon annan. Delad glädje är alltid dubbel glädje. Be och lyssna idag.

Läs gärna i psaltaren 18:2-7

2 tankar om “Be och lyssna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *