Själavård

Bananmuffins och nya vänner!

Vi hade både bokning på Själaro helgen som gick och vår Cellgrupp/connect som växer.( Cellgrupp /connect är en grupp människor som träffas och pratar tro, umgås och äter tillsammans) T a c k s a m för båda. Dels att lära känna nya personer och också att få träffa dem man umgåtts med ett tag.Jag och Johan har ett stort bord i köket med plats för ca 12 personer, går nog att knöka in några till men ja ca 12. Vi hoppas vårt hem ska vara ett sånt ställe man kan komma till i veckan för gemenskap som känns öppet.

Ställe för gemenskap

Vår övertygelse är att det är relationer som behövs idag. Kyrkan är viktig den är nämnligen du och jag som tror. Vi är kyrkan, inte en byggnad utan vi som bär vår tro inom oss. Mina tankar uppehåller sig mycket vid just detta att människor ska få chansen att få höra om Gud.Och ja det brinner inom mig och mina vänner här får stå ut med mina tankar väldigt ofta 😀 Tur för mig att Johan brinner lika mycket som jag.

Att brinna för att andra ska hitta tron

Bor du här ikring och längtar efter gemenskap och vänner? Så hör av dej till mig vi längtar efter att lära känna dig.I söndags pratade vi om Levi. Levi jobbade som skatteindrivare, alltså på skattemyndigheten. Han träffade på Jesus och Jesus sa till honom -följ mig. Det gjorde Levi och han ställde till med fest, bjöd in jobbarkompisarna, Jesus och lärjungarna. Jesus åt ofta mat ihop med folk, gick på fest och på bröllop. Så umgicks man då , så umgås vi idag.

Vi längtar efter att lära känna dig

Man behöver inte uppfinna hjulet två gånger utan bara göra som han gjorde.När vi äter så äter vi inte bara. Utan det är då vi samtalar om viktiga saker. I vår familj har vi hållt på att vi äter ihop. Vi sitter inte var för sig, vi äter inte lite här och där utan vi som är hemma vi äter tillsammans. Bra tillfälle att kolla hur alla har det, om det hänt något i skolan att se varandra.

När vi äter så äter vi inte bara

Jag tänker att så många sitter ensamma, jobbar ihop men är ensamma, teamar i kyrkan ihop men är ensamma. Tänk om du skulle dela din mat ihop med någon annan? Tänk om det är tillfället att lära känna någon ny. Gör som Jesus , när han mötte Sackeus sa han – hej idag vill jag komma hem till dig! Låt oss kämpa för att bryta ensamheten idag runt oss. Jag har bakat bananmuffins idag förresten 😀 Välkommen på fika hos mig om du vill!! Kram

Läs gärna i Bibeln Lukas evangeliet 5:27-32

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *