Själavård

Att inte ha pengar!

Om du är sjuk, sjukskriven, eller har en anhörig som är sjuk och ni har ekonomiska svårigheter så är dagens blogg till er. Jag har varit där. Och jag har bestämt mig för att inte skämmas mer. Tyvärr och ofta inom kyrkornas värld så ses ekonomiska problem inte med blida ögon. Det är ”nästan” värre än allt annat. Konstigt egentligen eftersom kyrkan om någon borde förstå. Och att ”säga som det är i kyrkan” det är ibland nästan omöjligt.

Jag blev tidigt sjukskriven på grund av sjukdom och hade inte jobbat mycket innan läkarna satte ”p” för mig. -Du kommer bara bli sämre Caroline. Sjukpenningen var inte hög och blev inte det heller. Som tur var hade jag en man som slet som ett djur och letade efter sätt att lösa allt. Vi sålde vårt hus och köpte ett billigare och varje krona fick vändas på och har vänts på. Nu kan vi le åt en del saker vi fick göra för att hålla oss flytande, men då var det mest tårar. Kreativiteten var enorm. Ibland funderar vi på att skriva en bok om det.

Varje krona fick vändas på

Vi var så sårbara minsta sak som gick sönder, extra utgifter i skolan, kalas och aktiviteter var extremt tuffa. Sen fattade vi inte alltid de bästa besluten det ska jag villigt erkänna. Och ibland behandlade människor oss illa när det kom till ekonomin. Vi blev utnyttjade för vår snällhets skull. Hade inte Johan och jag bokstavligt talat tagit varandra i handen och växelvis dragit varandra framåt vet jag inte hur det hade gått. Och som vi bad till Gud i desperation, i förtvivlan, i tacksamhet, i glädje.

Om ni lever med ekonomiska utmaningar så kom ihåg att Gud är ER försörjare. Be och va konkreta vad ni behöver. Skriv upp alla bönesvar så att när ni får bekymmer så gå till blocket och titta på alla svar ni fått förut, det skapar tro. Gud kommer hjälpa vidare, inte alltid med pengakuvert utan genom andra lösningar Var kreativa, det vill säga det finns olika sätt att lösa saker på- vad funkar i den här situationen? När ni gråter för ni inte kan ge barnen allt, som ni mest av allt vill, tänk på att det barnen mest behöver det är ER. Kärleksfulla föräldrar som finns där, lyssnar är engagerad är värd guld.

Gud är er försörjare

Skäms inte! Att du eller en anhörig till exempel är sjuk är inget att skämmas för.Du är precis lika mycket värd som miljonär ”Johansson”. Det är inte hur mycket du har på kontot som avgör.Det är vad du gör med de pengar du fått till låns av Gud som avgör. Jag är tacksam till Gud för allt han visat mig på denna resan alla svårigheter de mörkaste dagarna men också svaren och glädjen och Hans trofasthet. Väldigt ofta så fick vi göra som änkan i Sarefat titta på vad vi hade i huset.Fanns det något där som gick att använda? En sak var väldigt tydlig och är tydlig Hans trofasthet håller alla dagar i veckan! Har du det svårt med detta, skicka ett meddelande kanske kan jag tipsa om något?! caroline@sjalaro.se

Läs gärna i Bibeln Hebreerbrevet 13:5

2 tankar om “Att inte ha pengar!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *